Vertelkabinet

Over het vertelkabinet:

De kavad:
Dit kabinet is een herinterpretatie van een west Indiaase Kavad. Hiermee vertelden rondreizende Hindoestaanse monniken het godenverhaal de Ramayana. Het verhaal is heilig voor Hindoestaanse mensen, het is dus een draagbaar altaar. De afbeeldingen op de deuren van het kabinet illustreren het spannende verhaal. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, ontvouwt ook de kast zich. De climax, het heiligste, zit verstopt achter twee deurtjes in het midden van het kabinet. Veilig in het binnenste verborgen zitten de drie godenbeeldjes van de belangrijkste goden uit het verhaal.

De kavad is gemaakt om dit schitterende verhaal over te dragen.

 

Het vertelkabinet:
Mijn herinterpretatie vertelt een westers, seculair maar niet minder kleurrijk verhaal, het verhaal van de opera De Toverfluit van Mozart. In de deuren van epoxyhars zitten de illustraties (gemaakt door Joy Chiquita) van het verhaal. De afbeeldingen vloeien in elkaar over waardoor het avontuur van Prins Pamino en Papageno extra soepel verteld kan worden.

Achter de deurtjes van berkenhout zit de climax, de eindscène van de opera. Een knallend 3D tafereel van het moment waarop Papageno zijn Papagena vindt.

Vertellen met  het vertel-kabinet
Vertellen met het vertel-kabinet

Waarom het vertelkabinet:
Een verhaal vertellen is lastiger dan je denkt. Een goede verteller moet wedijveren met films, theater en youtube.
Maar de verhalenverteller heeft gelukkig een voorsprong op andere media; hij kan zijn publiek aankijken en op de reacties uit het publiek reageren.
Dit vertelkabinet, met dit verhaal, is een vorm van mini-theater. Het kan gebruikt worden om op een intieme manier een bijzonder spectaculair verhaal te vertellen. De kinderen van de foto kende het verhaal niet, en moesten erg lachen om de fratsen van de vogelvanger!

 

Het vertelkabinet gebruiken:
Het kastje van betonplex draag je op je buik, de touwen die het dragen zijn verstelbaar zodat iedereen het past. Per scene klap je het kastje iets verder open. Tot je met twee gespreide verhalen vleugels voor het publiek staat. Verhalen zijn op bestelling leverbaar. Het zou mooi zijn als het verhaal blijft leven, neem dus vooral contact op als u ook een mooi verhaal heeft.