De verstrooide Ontdekker

Waarom dit spel?
Het is voor papa’s en mama’s erg belangrijk te weten wat er in hun kind omgaat. Soms is het makkelijker om het over abstracte thema’s te hebben via een omweggetje. Zoals over hoe je je voelt, want soms ben je blij en soms verdrietig.

Wat is de verstrooide ontdekker?
De Verstrooide Ontdekker is een gezellig voorlees/praat/doen/ontdekspel voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar om samen met hun ouders te spelen. Het is een bijzondere manier over gevoelens te praten. Het spel bestaat uit vragen, doe opdrachten en een maakopdracht.

 

Stappen van het spel:
Lees het verhaal, ontdek de inhoud van de doos, vul de Schat-stad met lieve mensen, ontdek van wie het droomstof is, benoem wat Knarzentandenkiezels en wat Zonnenstralenzand is, lees over de krokodillentranen en dan de magische ingrediënten samen gieten, roeren, toveren.

 

WEB_Groep
De schat van de verstrooide ontdekker

Doel van het spel:
Het benoemen van alle raadselachtige stoffen van het recept (oftewel het benoemen van je gevoelens). Want die moet je mengen en moet betoveren. De schat is een gietwerk (gips) waarin alle gevoelens een plek hebben. Het eigenlijke doel is een ontspannen sfeer en een fijn gesprek over de dingen die echt van waarde zijn. Het spel is een moment opname en is dus voor een keer per kind.

De vragen:
Deze spannende schattenjacht draait eigenlijk helemaal niet om de schat, het over het gevoelsleven van het kind. De vragen zijn neutraal en open gesteld en bieden u de kans om verder te kletsen.

Voorbeeld:
Het kind mag kiezen welke lieve mensen er in de de Schat-Stad mogen wonen.
Wie zijn dat? Directie familie? Vriendjes/vriendinnetjes? Dieren? Iemand die je mist?

Wat van waarde is: De dromen van een kind

 

Recensie:
Ik ben er dit weekend mee aan de slag gegaan met de kinderen (twee meisjes van zes jaar). We hebben het op ons gemakje gedaan, met veel tijd om te babbelen. Zes jaar is ook nog te klein om het alleen te doen maar zowieso vind ik het een absolute meerwaarde om het samen met je kind/kinderen te doen.
Eigenlijk is het een must om het samen te doen! Anders mis je de gevoelens, de verhalen, de verrassingen , …die het spelletje meebrengen. Een deel van de opzet is toch net dat je gevoelens, ideeën, herinneringen,…kan en mag delen met de lieve mensen om je heen. Samen doen dus!

Wij hebben hele open communicatieve dochters waardoor wij vrij gemakkelijk al over vele dingen praten. Toch was het een leuke manier om op een ontspannende en toch een beetje magisch spannende manier er nog eens over te praten. Het was soms hartverwarmend ……. soms was het lachen…….soms moest er effe getroost worden.

Trouwens, als op zulke ontspannen relaxte momenten toch bepaalde angsten weer verteld worden, dan besef ik weer hoe hard ze bepaalde dingen meedragen. Daarom: samen doen!

Je leert als ouders ook iets, of je ogen gaan nog eens terug open)

Hoewel wij thuis veel over gevoelens praten, omdat alle gevoelens er mogen zijn, toch zei een van mijn dochters achteraf, bij het slapen gaan: ik vond het leuk om met jou over mijn gevoelens te praten. En, doen we dat nog eens een keertje?

Wij hebben er dus van genoten!

Mevrouw S.
België.

 

 

Prijzen:
Spel per stuk: € 21,50 (exclusief verzendkosten)

Verzendkosten (via PostNL):
Het spel past niet door de brievenbus en zal als pakket verzonden worden na ontvangst van de betaling.

Nederland (met Track en Trace)   € 6,95
België (met Track & Trace) €   13,00
Belgie (aangetekend en Track & Trace):   € 14,65
België (zonder Track & Trace):   € 9,00

 

 Bestellen:
Om de schat van de verstrooide ontdekker te bestellen kunt u contact met mij opnemen onderstaand formulier.

 

Contact:

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website

 

Lancering op Dag van de Adoptie in Mechelen.